Kuntotreeni


Kiinteytys (Jokiranta)
Kiinteytysjumpassa kroppa ja mieli virkistyvät! Tunti sopii kaikille reippaasta menosta ja askelsarjoista pitäville. Tunnilla tehdäänn aerobista sarjaa, jota kehitellään vähitellen - kaikki pääsevät aina mukaan menoon. Aerobisen liikkumisen osuus on noin 30 minuuttia, jonka jälkeen tehdään monipuolisia ja lihaksia tehokkaasti kiinteyttäviä pitkiä lihasliikesarjoja yhteensä noin 20 minuuttia. Lopuksi venytellään lihaksille hyvä olo.

Teematunti

Tunnin sisältö vaihtuu 6 viikon välein. 

6x Muokkaus :
Lämmittelyn jälkeen treenataan monipuolisesti kehon lihaksisto läpi, oman kehon painolla tai lisäpainoja hyödyntäen, lihaskestävyyttä parantaen. Tunti sisältää myös toiminnallisia liikkeitä, joilla saadaan mm. tasapainoa ja lihasten yhteistyötä paremmaksi. Lopussa venyttelyt treenatuille lihaksille. Sopii niin vasta alkajille kuin pidempään harrastaneille, koska voit itse päättää minkä painoisilla vastuksilla harjoittelet, tai kuinka suurella liikeradalla liikkeet teet. 

6x Tanssitunti :
Kaksi vasenta, vai oikeaa jalkaa? Tällä tunnilla se ei haittaa! Koska tavoitteena on liikkua hymyssä suin vaihtelevan musiikin tahdissa, hiukan hengästyen ja hikoillen! 
Sopii aloittelijoille kuin pidempään tanssia harrastaneille. 

Jumppareiden mieltymyksien mukaan sovitaan seuraavien tuntien teemat.

Vatsa-pakara
Keskivartaloa, reisiä ja pakaroita kuormittava tunti. Sopiii jo vähän harrastaneille.  Lämmittely: n.15 min step laudalla ja lattialla tehtyjä lämmittely osioita. Jonka jälkeen 2-3 lihaskunto liikettä aikaa vastaan: 45s /liike, joka toistetaan noin kolme kertaa sykettä nostaen.  Venyttelyt n.5 min. Keskiraskas tunti

 

Kiinteytys (Dickursby skolan)

Tavoitteena kiinteämpi ja liikkuvampi keho.
Tunnin alussa 15minuutin lämmittely osuus, jonka jälkeen lihaskunto osuus 30 minuuttia. Loppuun 15 minuutin venyttely. Tunti sopii kaikille, jotka tahtovat kiinteyttää kehoaan. Tunti on keskiraskas.

Evergreen

Tällä tunnilla liikutaan 50-90-luvun hittien tahtiin.

Tunti alkaa yksinkertaisella alkulämmittelyllä. Kehoa valmistetaan näin varsinaiseen kuntoilu- osuuteen. Varsinaisessa aerobisessa, liikkuvassa osuudessa jokainen evergreen-kappale on oma pieni, helppo koreografiansa, jossa samat liikkeet toistuvat useamman kerran. Sydän- ja verenkiertoelimistön kunto vahvistuu, hapenotto kyky paranee ja kalorit kuluvat.
Liikkuvaan aerobiseen osuuteen käytetään puolet tunnista. Tunnin loppuosassa keskitytään lihaskunnon harjoittamiseen vaihtelevin välinein. Tunnilla voidaan käyttää käsipainoja, kuminauhoja, levytankoja tai vain vartalon omaa painoa. Lihaskunto-osuudessa keskitytään kehon päälihasryhmiin. Lihaskunto-osuuden jälkeen tehdään palauttava venyttely treenatuille lihasryhmille. Tunti sopii kaikille.