Tuntikuvaukset

Syksylle 2020 on luvassa monta uutta tuntia. Tuntikuvaukset on jaoteltu liikuntapaikoittain, perustunnit omana listauksena ja Perheliikuntaryhmät, Cheerleading-/Cheertanssi-ryhmät sekä showtanssin kilparyhmät ovat omina listauksinaan.

Muistathan, että voit aina myös kysyä henkilökunnalta lapsellesi parhaiten sopivaa tuntivaihtoehtoa, autamme mielellämme! Ota yhteys lasten- ja nuorten liikunnasta vastaaviimme, cheerlajivastaavaan tai toimistoon. Yhteystiedot

TUNTIKUVAUKSET SYKSY 2020

Uusia ryhmiämme:

Cheerleading 3-5v, Timantit

Cheertanssi 8-11v

Dazzlers -Cheerleading kisaryhmä 7-11v

Jumps & turns 10v+ 

Perus- ja telinevoimistelu 7-10v

Parkour 7-10v

Perhepeuhis 1-3v

Tanssitunti 5-6v

Tanssitunti 7-9v

Voimistelukoulu 7-9v

Showtanssin kisaryhmät Fira ja Iris (10-16 -vuotiaille)Lasten ja nuorten liikunta liikuntapaikoittain

(Liikuntapaikkojen osoitteet yhteystiedot-sivulla)


Hiekkaharjun koulu


Parkour 7-10v (Uusi tunti)

Tunnilla harjoitellaan parkourin perusteita, voltteja, voimaliikkeitä ja hyppyjä. Harjoittelu aloitetaan yksittäisistä liikkeistä, joita yhdistelemällä tavoitellaan sulavaa ja ketterää liikkumista turvallisessa harjoitteluympäristössä. Tunti soveltuu kaikille parkourista kiinnostuneille, eikä aikaisempaa harrastustaustaa vaadita. Mukaan treeneihin tarvitset juomapullon, liikuntaan soveltuvat vaatteet ja energisen asenteen!


Tiistaisin klo 17.15-18.00 Hiekkaharjun koululla

Miniakrobatia 4-6v  /Veera

Tunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita leikkien ja temppuillen. Lisäksi harjoittelemme ryhmässä toimimisen taitoja ja muiden kannustamista. Miniakrobatia on hyvä tapa aloittaa voimisteluharrastus, ja tunti antaa hyvän pohjan liikkumiselle ja tuleville harrastuksille. Mukaan tunnille tarvitsee liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon.

Tiistaisin klo 17.15-18.00 Hiekkaharjun koululla

Akrobatia edistyneet 10-15v /Veera

Edistyneiden ryhmä on suunnattu voimistelua vähintään kaksi vuotta harrastaneille. Akrobatian perusteet, kuten siltakaadot, kärrynpyörät ja päälläseisonta tulee osata hallitusti ja sulavasti. Myös flikki on hyvä osata vähintään kevyellä avustuksella. Lattia-akrobatian lisäksi harjoittelemme paljon voltillista akrobatiaa sekä pari- ja ryhmäakrobatiaa, kuten nostoja ja pyramideja. Tunnin rakenteeseen kuuluu alkulämmittely, akrobatiaosuus, lihaskunto ja loppuvenyttely. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Huom. Jos haluaa treenata 2 kertaa viikossa akrobatiaa, kannattaa ilmoittautua myös akrobatia jatko -ryhmään, joka treenaa sunnuntaisin Jokiniemen koululla klo 12.30-14.00.

Tiistaisin klo 18.00 – 20.00 Hiekkaharjun koululla

Tanssitunti 5-6v /Elli

Tanssitunnilla tutustutaan baletin ja nykytanssin tekniikoihin leikkien ja lapsille sopivien harjoitteiden ja mielikuvien kautta. Tunneilla tulee tutuksi baletin alkeiden lisäksi erilaiset tasapainot, hypyt ja pyörähdykset. Lisäksi tunteihin sisällytetään luovuutta kehittäviä improvisaatioharjoituksia, joiden avulla lapsi pääsee tuottamaan omaa liikettä. Tunti koostuu
alkulämmittelystä joka on esimerkiksi leikki joka johdattelee päivän aiheeseen, “tekniikkaosuudesta” jossa harjoitellaan kunkin tunnin teemaksi valittua taitoa erilaisten leikkien, mielikuvien ja harjoitteiden avulla ja tanssillisesta loppuosasta joka sisältää esimerkiksi improvisaatiota. Ryhmä esiintyy seuran joulu- ja kevätnäytöksissä ja esitystä harjoitellaan
vähän kerrallaan pitkin kautta. Tunnille mukaan juomapullo ja lapselle hiukset kiinni! Tunnilla ollaan paljain jaloin tai tunnille voi tulla jumppatossuissa.

Perjantaisin klo 17.45-18.30 Hiekkaharjun koululla

Tanssitunti 7-9v /Elli


Tanssitunnilla tutustutaan baletin ja nykytanssin tekniikoihin. Lisäksi ryhmän mielenkiinnon kohteiden mukaan voidaan harjoitella mm. akrobatian ja muiden tanssilajien alkeita. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä (esimerkiksi leikki joka johdattelee tanssin maailmaan), tekniikkaosuudesta jossa tehdään tanssin perusharjoitteita ja tutustutaan esimerkiksi hyppyihin ja piruetteihin ja luovasta loppuosasta joka sisältää improvisaatioharjoitteita tai
vaihtoehtoisesti jonkun koreografian pätkän harjoittelua. Lisäksi ryhmä esiintyy seuran joulu- ja kevätnäytöksissä ja esityskoreografioiden harjoittelu tulee myös osaksi tuntia. Tunnille tullaan paljain jaloin tai jumppatossuissa ja juomapullo on hyvä ottaa mukaan! Hiukset on myös hyvä laittaa kiinni ennen tunnille tuloa!

Perjantaisin klo 17.00-17.45 Hiekkaharjun koululla


Ilolan koulu


Satutanssi 4-6 v /Ella

Satutanssitunneilla sukelletaan eri teemojen kautta tanssin maailmaan. Jokaisella tunnilla luetaan lyhyt satu tai loru, jonka aiheen mukaisesti liikutaan ja leikitään. Tavoitteena on vahvistaa perusmotorisia taitoja sekä oppia kuuntelemaan musiikkia ja liikkumaan sen mukaisesti. Satutanssitunnille tarvitsee mukaan avoimen ja aurinkoisen mielen, ennakkotaitoja ei vaadita! Satutanssiryhmä esiintyy seuran näytöksissä.


Ilolan koululla keskiviikkoisin klo 18.00 - 18.45

Huom. aikuisten Lihaskuntotunti salissa samaan aikaanDance4Fun 7-10 v/ Ella

Dance4Fun on Voimisteluliiton kehittämä konsepti, jonka tunneilla päästään tanssimaan eri tanssityylien mukaisesti. Tärkeintä tunneilla on hauskanpito tanssilajeille tyypillisten piirteiden oppimista unohtamatta. Dance4Fun-tunneille voi osallistua ilman aikaisempaa tanssikokemusta – tärkeintä on avoin mieli uuden oppimiselle! Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

Ilolan koululla keskiviikkoisin klo 19.00 - 20.00
Jokiniemen koulu

Temppis 5-6v / Noora

Temppis -tunneilla lapsi pääsee harjoittelemaan temppuilun ja voimistelun alkeita leikkien lomassa. Harjoittelemme tunneilla akrobatian perusliikkeitä, tasapainoja, kehonhallintaa ja liikkuvuutta tavoitteena uuden oppiminen – hauskuutta unohtamatta. Ennakkotaitoja ei vaadita, tärkeintä on avoin ja aurinkoinen mieli!

Keskiviikkoisin klo 18.15 - 19.00 Jokiniemen koululla

Voimistelukoulu 7-9v / Noora (Uusi tunti)

Voimistelukoulu -tunneilla lapsi pääsee harjoittelemaan voimistelun perustaitoja – hyppyjä, tasapainoja, vartalonliikkeitä ja akrobatiaa – hauskuutta unohtamatta. Perustaitojen harjoittelun lisäksi tunneilla kehitetään liikkuvuutta ja vartalonhallintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, vaihtelevista voimisteluharjoitteista ja voimistelusarjoista, erilaisista leikeistä ja loppuverryttelyistä. Aikaisempaa kokemusta voimistelusta ei vaadita, tärkeintä on avoin ja aurinkoinen mieli!

Keskiviikkoisin klo 17.30 – 18.15 Jokiniemen koululla

Akrobatia alkeet, 7-10v / Veera

Akrobatian alkeistunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja päälläseisontaa. Tunti ei vaadi osallistujalta aikaisempaan kokemusta voimistelusta. Akrobatiaharjoitteiden lisäksi tunnilla leikitään, venytellään ja harjoitellaan vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Sunnuntaisin klo 11.30 – 12.30 Jokiniemen koululla

Akrobatia jatko 8-13v /Veera

Akrobatian jatkoryhmässä syvennetään aikaisempaan osaamista. Voimistelijan tulee osata akrobatian perusliikkeet, kuten kuperkeikat ja kärrynpyörä, sekä silta. Jatkoryhmässä edetään vaikeampaan lattia-akrobatiaan sekä voltilliseen akrobatiaan osallistujien tason mukaan. Lisäksi harjoittelemme venyvyyttä, sekä voimaa ja vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Sunnuntaisin klo 12.30 – 14.00 Jokiniemen koululla

Perus- ja telinevoimistelu 7-10v /Anne ja Veera

Tunnilla harjoitellaan voimisteluliikkeitä eri telineillä ja permannolla. Harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä ja kauden aikana edetään haastavampiin liikkeisiin ryhmän tason mukaan. Tunti ei vaadi aikaisempaa harrastustaustaa voimistelusta ja soveltuu myös aloittejoille. Mukaan tunnille tarvitset  juomapullon ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet!

Sunnuntaisin klo 16-17.30 Jokiniemen koululla

Simonkallion kouluShowtanssi 7-9v /Larissa

Showtanssi yhdistelee erilaisia tanssilajeja, kuten jazz, nyky- ja discotanssia. Tunneilla harjoitellaan eri lajien tekniikkaa sekä ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, teemoittain etenevistä tanssiharjoitteista ja -sarjoista sekä venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Showtanssi on vauhdikas, monipuolinen ja hauska harrastus!

Tiistaisin klo 17.00 -18.00Tanssillinen voimistelu 7-9 v/Larissa

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista, venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!

Tiistaisin klo 18.00 -19.00Tanssillinen voimistelu yli 9v /Larissa

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista ja  venyttelyistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen.  Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!

Tiistaisin klo 19.00 -20.00
Showtanssi alkeet yli 9v (9-15v)/Amira

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn  (usein jonkun leikin), vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunti sopii vasta-alkajille sekä jo vähän harrastaneille. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin. Mukaan juomapullo.

Keskiviikkoisin klo 18.00 - 19.00
Showtanssi jatko yli 11v (11-16v) /Amira

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin. Mukaan juomapullo.

Keskiviikkoisin klo 19.00 – 20.00TINAgym (Viertola)

Jumps & turns 10+ /Larissa

Jumps & turns on tanssin tekniikkatunti, joka sopii lisätunniksi kaikille tanssin ja voimistelun harrastajille. Tunnilla harjoitellaan erilaisia hyppyjä ja piruetteja sekä muita tanssillisia elementtejä eri tanssilajien tekniikoita tanssijoiden toiveiden mukaan hyödyntäen. Tunnit koostuvat lämmittelystä, tekniikkaharjoitteista, tanssisarjoista ja venyttelystä. Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

ma 17.30-18.15 TinaGym tanssisali
Perheliikunta / Aikuinen lapsen tukena
Simonkallion koulu                                                                                                            

Perheliikunta 1-3 v /Minna   

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä iloisesti osin ryhmän mukana osin omaan tahtiin. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja leikin kautta eteneviä tuokioita, jotka kehittävät monipuolisesti lasten motoristia että vuorovaikutus taitoja. 

Maanantaisin klo 17.00 – 17.45

Perheliikunta 3-6 v /Minna   

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja liikuntaleikkejä sekä musiikkiliikuntatuokioita. 

Maanantaisin klo 18.00 – 18.45


Cheerleading-joukkueet (harrasteryhmät)Jokiniemen koulu, ValkoisenlähteentieTiny Diamonds, Cheerleading alkeisjoukkue, 3-5v /Veera
(Uusi joukkue)

Tunnilla tutustaan cheerleadingin alkeisiin ja harjoitellaan ryhmässä toimimista. Harjoittelussa painottuvat liikuntaleikit, yhdessä tekeminen ja kaikkien kannustaminen. Tunti ei vaadi aikaisempaa harrastustaustaa ja vanhempi voi aluksi olla mukana seuraamassa tuntia. Mukaan sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet ja juomapullo!

Sunnuntaisin klo 10.00 -10.45 Jokiniemen koululla

Glitterit, Cheerleading harrastejoukkue, 4-6v /Veera

Tunnilla harjoittellaan cheerleadingin perusteita ja joukkueena toimimista. Kauden aikana harjoitellaan akrobatiaa, stuntteja ja kannustamista joukkueen tason mukaan edeten. Myös erilaiset leikit ovat osana harjoituksia. Tunti ei vaadi aikaisempaa kokemusta lajista. Mukaan sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet, juomapullo, sekä halutessaan valkopohjaiset sisäpelikengät.

Sunnuntaisin klo 10.45-11.30 Jokiniemen koululla
Cheertanssi 8-11v/ Amira ja Pinja (Uusi joukkue)

Cheertanssi eroaa hieman cheerleadingistä olemalla tanssillisempaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tanssiosuudesta, akrobatiasta sekä venyttelyistä. Stuntteja eli nostoja emme cheertanssitunneilla tee.  

Maanantaisin Jokiniemen koululla klo 16.30-18.00

Huom. Ryhmä mahdollisesti kilpailee jatkossa, mutta syksyllä 2020 ryhmä ei osallistu kisoihin. Cheertanssin kauden aloituspäivä on hieman myöhemmin kuin muilla ryhmillä. Vahvistamme aloitusajan pian sivuillamme.
Simonkallion koulu
Dazzling Stars, Cheerleading harrastejoukkue 9-12v/ Pinja


Dazzling Stars on cheerleading harrastejoukkue, jonka tavoitteena on oppia cheerleadingin alkeita, saada uusia ystäviä ja pitää treeneissä hauskaa. Treenit koostuvat lämmittelystä, lajitaidoista, akrobatiasta ja leikeistä. Jokainen harrastaja pääsee kehittämään taitoja joukkue- sekä yksilötasolla. Dazzling Stars treenaa kerran viikossa ja esiintyy seuran yhteisissä näytöksissä. Tunneilla ei tarvita aikaisempaa lajitaustaa. Treeneihin tarvitset urheiluun sopivat vaatteet, sisäpelikengät, juomapullon ja pitkät hiukset kiinni sidottuina. TINAgym, Viertola

Tähtöset, Cheerleading harrastejoukkue 7-10v /Oona 

Harjoittelemme kerran viikossa cheerleadingin alkeita ja opettelemme toimimaan joukkueena.Treeneissä opetellaan lajitaitoja niin joukkue-, kuin yksilötasolla. Tunti ei vaadi aikaisempaa lajitaustaa. Joukkue ottaa uusia harrastajia pitkin vuotta, mikäli tilaa riittää. Esiinnymme seuran yhteisissä näytöksissä. Harjoituksiin mukaan tarvitset urheiluun sopivat vaatteet, sisäpelikengät, juomapullon sekä pitkät hiukset kiinni sidottuina.

Perjantaisin klo 19.00-20.30  TINAgymillä
Cheerleading-joukkueet (kilparyhmät)
Dazzlers, Cheerleading kilpajoukkue, 7-11v /Oona
(Huom. Avoin ilmoittautuminen on päättynyt)

Alkeiskilpajoukkue jo jonkin aikaa harrastaneille tai muuta vastaavaa liikunnallista taustaa omaaville (esim. tanssi, voimistelu tai luistelu). Treeneissä harjoitellaan level 0-1 lajitaitoja niin joukkue-, kuin yksilötasolla.

Joukkue kilpailee 1-2/kertaa vuodessa, sekä pitävät leiripäiviä 2 kertaa vuodessa. Joukkue osallistuu myös seuran näytöksiin.

Huom. 2020 syyskaudella joukkueen harjoituksiin voi ilmoittautua myös vuonna 2014 syntyneet.

Tiistaisin klo 16.30-18 Ilolan koululla

Sunnuntaisin  klo 18-20 Viertolan koululla, Jokirannan opetuspisteessä
SPARKLES, Cheerleading level 1 kilpajoukkue 8-13 v /Vera, Vilma

Joukkueeseen valitaan urheilijat erikseen järjestettävissä joukkueenjakotreeneissä, joista ilmoitetaan aina erikseen. Kesken kauden joukkueeseen pyrkiessä lajitaustaa omaavat henkilöt voivat olla sähköpostitse yhteydessä seuran toimistoon tai cheerlajivastaavaan.

Myös pojat ovat tervetulleita cheerleadingin pariin.

Joukkue pitää leiripäiviä 2-4 kertaa vuodessa, kilpailee 2-4 kertaa/vuosi sekä osallistuu 2 kertaa/vuosi seuran näytöksiin.

Torstaisin Kuusikon koululla klo 19.00 – 20.30

Perjantaisin Jokiniemen koululla (Valkoisenlähteen opetuspiste) 
kello 16.00 - 18.30 LUSTER LIGHTS, Cheerleading level 2 kilpajoukkue 9-13 v /Oona, Pinja

Joukkue harjoittelee lajitaitoja 2krt/vko sekä akrobatiaa 1krt/vko.

Joukkueeseen valitaan urheilijat erikseen järjestettävissä joukkueenjakotreeneissä, joista ilmoitetaan aina erikseen kauden loppupuolella. Kesken kauden joukkueeseen pyrkiessä lajitaustaa omaavat henkilöt voivat olla sähköpostitse yhteydessä seuran toimistoon tai cheerlajivastaavaan (kts. yhteystiedot).

Myös pojat ovat tervetulleita cheerleadingin pariin.

Lusterit kilpailevat level2 sarjassa 2-4 kertaa vuodessa, sekä pitävät leiripäiviä mahdollisuuksien mukaan 2-4 kertaa/vuosi. Joukkue osallistuu seuran yhteisiin näytöksiin.

Lajiharjoitukset: Tiistaisin Ilolan koululla  ja torstaisin Simonkallion koululla 

Akrobatiaharjoitukset: Sunnuntaisin Jokiniemen koululla (Valkoisenlähteen opetuspiste)
Showtanssin kilparyhmät

Huom. Showtanssin kisaryhmiin ei avointa ilmoittautumista vaan niihin ilmoittautuvat ryhmiin valitut ilmoitettuna ajankohtana.

Showtanssin kilparyhmä Iris 

Ryhmä on tarkoitettu n. 10–13-vuotiaille tanssijoille. Ryhmä osallistuu kotimaisiin showtanssin kilpailuihin  ja esiintyy seuran näytöksissä.

Ryhmään valitaan tanssijat kauden alussa pidettävissä harjoituksissa. Pääsyvaatimuksena ryhmään on vähintään yhden vuoden kokemus jostakin tanssi- tai voimistelulajista. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä vastuuvalmentajaan (larissa.nevalainen@hotmail.com).

to 16.30-18.30 TinaGym tanssisali

la 11-12 TinaGym tanssisali
Showtanssin kilparyhmä Fira 

Ryhmä on tarkoitettu n. 13–15-vuotiaille tanssijoille. Ryhmä osallistuu kotimaisiin showtanssin kilpailuihin  ja esiintyy seuran näytöksissä.

Ryhmään valitaan tanssijat kauden alussa pidettävissä harjoituksissa. Pääsyvaatimuksena ryhmään on vähintään kahden vuoden kokemus jostakin tanssi- tai voimistelulajista. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä vastuuvalmentajaan (amira.oubajja@gmail.com).

ma 16.30-17.30 TinaGym tanssisali

la 12-14 TinaGym tanssisaliTUNTIKUVAUKSET SYKSY 2019 - KEVÄT 2020