Tuntikuvaukset

TUNTIKUVAUKSET 2020-2021

Etsi kuvauksista mieleinen tunti. Voit kysyä lisätietoja henkilökunnalta! Ota yhteys lasten- ja nuorten vastaaviimme, cheerlajivastaavaan tai toimistoon. Yhteystiedot

Lasten ja nuorten tunnit liikuntapaikoittain

(Liikuntapaikkojen osoitteet yhteystiedot-sivulla)

Hiekkaharjun kouluParkour  7-10v & 9-12v

Tunnilla harjoitellaan parkourin perusteita, voltteja, voimaliikkeitä ja hyppyjä. Harjoittelu aloitetaan yksittäisistä liikkeistä, joita yhdistelemällä tavoitellaan sulavaa ja ketterää liikkumista turvallisessa harjoitteluympäristössä. Tunti soveltuu kaikille parkourista kiinnostuneille, eikä aikaisempaa harrastustaustaa vaadita. Mukaan treeneihin tarvitset juomapullon, liikuntaan soveltuvat vaatteet ja energisen asenteen!


7-10-vuotiaille Perjantaisin klo 17.00-17.45 Hiekkaharjun koululla

9-12-vuotiaille Perjantaisin klo 17.45-18.30 Hiekkaharjun koulullaMiniakrobatia 4-6v  /Veera

Tunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita leikkien ja temppuillen. Lisäksi harjoittelemme ryhmässä toimimisen taitoja ja muiden kannustamista. Miniakrobatia on hyvä tapa aloittaa voimisteluharrastus, ja tunti antaa hyvän pohjan liikkumiselle ja tuleville harrastuksille. Mukaan tunnille tarvitsee liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon.

Tiistaisin klo 17.15-18.00 Hiekkaharjun koulullaAkrobatia edistyneet 10-15v /Veera ja Anne

Edistyneiden ryhmä on suunnattu voimistelua vähintään kaksi vuotta harrastaneille. Akrobatian perusteet, kuten siltakaadot, kärrynpyörät ja päälläseisonta tulee osata hallitusti ja sulavasti. Myös flikki on hyvä osata vähintään kevyellä avustuksella. Lattia-akrobatian lisäksi harjoittelemme paljon voltillista akrobatiaa sekä pari- ja ryhmäakrobatiaa, kuten nostoja ja pyramideja. Tunnin rakenteeseen kuuluu alkulämmittely, akrobatiaosuus, lihaskunto ja loppuvenyttely. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Huom. Jos haluaa treenata 2 kertaa viikossa akrobatiaa, kannattaa ilmoittautua myös akrobatia jatko -ryhmään, joka treenaa sunnuntaisin Kuusikon koululla klo 12.30-14.00.

Tiistaisin klo 18.00 – 20.00 Hiekkaharjun koululla

Ilolan koulu


Pihapelejä ja leikkejä 6-8v (Ulkona)Ilolan uudella Pihapelejä ja leikkejä -tunnilla päästään leikkimään perinteisiä pihapelejä, lasten toiveleikkejä ja tietysti nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Tunnilla opitaan liikkumistaitoja ja päästään harjoittelemaan ryhmässä toimimista leikkien lomassa. Tunti sopii hyvin vauhdikkaille sääntöleikkien ystäville.

Ilolassa keskiviikkoisin klo 17.00-17.45Satutanssi 4-6 v /Ella

Satutanssitunneilla sukelletaan eri teemojen kautta tanssin maailmaan. Jokaisella tunnilla luetaan lyhyt satu tai loru, jonka aiheen mukaisesti liikutaan ja leikitään. Tavoitteena on vahvistaa perusmotorisia taitoja sekä oppia kuuntelemaan musiikkia ja liikkumaan sen mukaisesti. Satutanssitunnille tarvitsee mukaan avoimen ja aurinkoisen mielen, ennakkotaitoja ei vaadita! Satutanssiryhmä esiintyy seuran näytöksissä.


Ilolan koululla keskiviikkoisin klo 18.00 - 18.45

Huom. aikuisten Lihaskuntotunti salissa samaan aikaan

Dance4Fun 7-10 v/ Ella

Dance4Fun on Voimisteluliiton kehittämä konsepti, jonka tunneilla päästään tanssimaan eri tanssityylien mukaisesti. Tärkeintä tunneilla on hauskanpito tanssilajeille tyypillisten piirteiden oppimista unohtamatta. Dance4Fun-tunneille voi osallistua ilman aikaisempaa tanssikokemusta – tärkeintä on avoin mieli uuden oppimiselle! Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

Ilolan koululla keskiviikkoisin klo 19.00 - 20.00Kuusikon koulu

Akrobatia alkeet, 7-10v / Veera

Akrobatian alkeistunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja päälläseisontaa. Tunti ei vaadi osallistujalta aikaisempaan kokemusta voimistelusta. Akrobatiaharjoitteiden lisäksi tunnilla leikitään, venytellään ja harjoitellaan vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Sunnuntaisin klo 11.30 – 12.30 

Akrobatia jatko 8-13v /Veera

Akrobatian jatkoryhmässä syvennetään aikaisempaan osaamista. Voimistelijan tulee osata akrobatian perusliikkeet, kuten kuperkeikat ja kärrynpyörä, sekä silta. Jatkoryhmässä edetään vaikeampaan lattia-akrobatiaan sekä voltilliseen akrobatiaan osallistujien tason mukaan. Lisäksi harjoittelemme venyvyyttä, sekä voimaa ja vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Sunnuntaisin klo 10.00-11.30 ryhmä 1  ja klo 12.30 – 14.00 ryhmä 2 

Perus- ja telinevoimistelu 7-10v /Anne ja Veera

Tunnilla harjoitellaan voimisteluliikkeitä eri telineillä ja permannolla. Harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä ja kauden aikana edetään haastavampiin liikkeisiin ryhmän tason mukaan. Tunti ei vaadi aikaisempaa harrastustaustaa voimistelusta ja soveltuu myös aloittejoille. Mukaan tunnille tarvitset  juomapullon ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet!

Sunnuntaisin klo 16-17.30Simonkallion koulu


Showtanssi 7-9v /Larissa (syksyllä 2021 Elli)

Showtanssi yhdistelee erilaisia tanssilajeja, kuten jazz, nyky- ja discotanssia. Tunneilla harjoitellaan eri lajien tekniikkaa sekä ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, teemoittain etenevistä tanssiharjoitteista ja -sarjoista sekä venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Showtanssi on vauhdikas, monipuolinen ja hauska harrastus!

Tiistaisin klo 17.00 -18.00


Tanssillinen voimistelu alkeet yli 7v/Larissa (Syksyllä 2021 Elli)

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista, venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!

Tiistaisin klo 18.00 -19.00

Tanssillinen voimistelu  jatko yli 10v /Larissa (Syksyllä 2021 Elli)

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista ja  venyttelyistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen.  Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!

Tiistaisin klo 19.00 -20.00

Showtanssi alkeet yli 9v /Amira

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn  (usein jonkun leikin), vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunti sopii vasta-alkajille sekä jo vähän harrastaneille. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin. 

Keskiviikkoisin klo 18.00 - 19.00

Diskotanssi yli 10v /Amira

Diskotanssi on vauhdikas tanssilaji. Tunneilla harjoitellaan hyppyjä, piruetteja ja muita diskotanssiin sopivia temppuja. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. 

Keskiviikkoisin klo 19.00 – 20.00


Puistokulman alasali

Showtanssi jatko yli 10v/Amira

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunti sopii vasta-alkajille sekä jo vähän harrastaneille. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin.  Tunti sopii jo aiemmin tanssia harrastaneille.

Keskiviikkoisin klo 16.45 - 17.45
Perheliikunta / Aikuinen lapsen tukenaSimonkallion koulu                                                                                                            

Perheliikunta 1-3 v /Minna   

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä iloisesti osin ryhmän mukana osin omaan tahtiin. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja leikin kautta eteneviä tuokioita, jotka kehittävät monipuolisesti lasten motoristia että vuorovaikutus taitoja. 

Maanantaisin klo 17.00 – 17.45

Perheliikunta 3-6 v /Minna   

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja liikuntaleikkejä sekä musiikkiliikuntatuokioita. 

Maanantaisin klo 18.00 – 18.45


Cheerleading-joukkueet (harrasteryhmät)


Cheertanssi 8-11v

Cheertanssi eroaa hieman cheerleadingistä olemalla tanssillisempaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, tanssiosuudesta, akrobatiasta sekä venyttelyistä. Stuntteja eli nostoja emme cheertanssitunneilla tee.  
Simonkallion koulu

Dazzling Stars, Cheerleading harrastejoukkue 7-12v/ Pinja


Dazzling Stars on cheerleading harrastejoukkue, jonka tavoitteena on oppia cheerleadingin alkeita, saada uusia ystäviä ja pitää treeneissä hauskaa. Treenit koostuvat lämmittelystä, lajitaidoista, akrobatiasta ja leikeistä. Jokainen harrastaja pääsee kehittämään taitoja joukkue- sekä yksilötasolla. Dazzling Stars treenaa kerran viikossa ja esiintyy seuran yhteisissä näytöksissä. Tunneilla ei tarvita aikaisempaa lajitaustaa. Treeneihin tarvitset urheiluun sopivat vaatteet, sisäpelikengät, juomapullon ja pitkät hiukset kiinni sidottuina. 

Lauantaisin Simonkallion koululla klo 10.30-12.00TINAgym, Viertola

Tähtöset, Cheerleading harrastejoukkue 7-10v /Oona 

Harjoittelemme kerran viikossa cheerleadingin alkeita ja opettelemme toimimaan joukkueena.Treeneissä opetellaan lajitaitoja niin joukkue-, kuin yksilötasolla. Tunti ei vaadi aikaisempaa lajitaustaa. Joukkue ottaa uusia harrastajia pitkin vuotta, mikäli tilaa riittää. Esiinnymme seuran yhteisissä näytöksissä. Harjoituksiin mukaan tarvitset urheiluun sopivat vaatteet, sisäpelikengät, juomapullon sekä pitkät hiukset kiinni sidottuina.Cheerleading-joukkueet (kilparyhmät)

Dazzlers, Cheerleading kilpajoukkue, 7-11v /Oona ja Taija

Alkeiskilpajoukkue jo jonkin aikaa harrastaneille tai muuta vastaavaa liikunnallista taustaa omaaville (esim. tanssi, voimistelu tai luistelu). Treeneissä harjoitellaan level 0-1 lajitaitoja niin joukkue-, kuin yksilötasolla.

Joukkue kilpailee 1-2/kertaa vuodessa, sekä pitävät leiripäiviä 2 kertaa vuodessa. Joukkue osallistuu myös seuran näytöksiin.

Tiistaisin klo 17.30-19.00 Ilolan koululla

Sunnuntaisin  klo 17-19 Viertolan koululla, Jokirannan opetuspisteessä


SPARKLES, Cheerleading level 1 kilpajoukkue 8-13 v /Vera, Vilma

Joukkueeseen valitaan urheilijat erikseen järjestettävissä joukkueenjakotreeneissä, joista ilmoitetaan aina erikseen. Kesken kauden joukkueeseen pyrkiessä lajitaustaa omaavat henkilöt voivat olla sähköpostitse yhteydessä seuran toimistoon tai cheerlajivastaavaan.

Myös pojat ovat tervetulleita cheerleadingin pariin.

Joukkue pitää leiripäiviä 2-4 kertaa vuodessa, kilpailee 2-4 kertaa/vuosi sekä osallistuu 2 kertaa/vuosi seuran näytöksiin.

Torstaisin Kuusikon koululla klo 19.00 – 20.30

Perjantaisin Hiekkaharjun koululla 17.00-18.30LUSTER LIGHTS, Cheerleading level 2 kilpajoukkue 9-13 v /Oona, Pinja

Joukkue harjoittelee lajitaitoja 2krt/vko sekä akrobatiaa 1krt/vko.

Joukkueeseen valitaan urheilijat erikseen järjestettävissä joukkueenjakotreeneissä, joista ilmoitetaan aina erikseen kauden loppupuolella. Kesken kauden joukkueeseen pyrkiessä lajitaustaa omaavat henkilöt voivat olla sähköpostitse yhteydessä seuran toimistoon tai cheerlajivastaavaan (kts. yhteystiedot).

Myös pojat ovat tervetulleita cheerleadingin pariin.

Lusterit kilpailevat level2 sarjassa 2-4 kertaa vuodessa, sekä pitävät leiripäiviä mahdollisuuksien mukaan 2-4 kertaa/vuosi. Joukkue osallistuu seuran yhteisiin näytöksiin.

Lajiharjoitukset: Tiistaisin Ilolan koululla  ja torstaisin Simonkallion koululla 

Akrobatiaharjoitukset: Sunnuntaisin Jokiniemen koululla (Valkoisenlähteen opetuspiste)


Showtanssin kilparyhmät

Huom. Showtanssin kisaryhmiin ei avointa ilmoittautumista vaan niihin ilmoittautuvat ryhmiin valitut ilmoitettuna ajankohtana.

Showtanssin kilparyhmä Iris 

Ryhmä on tarkoitettu n. 10–13-vuotiaille tanssijoille. Ryhmä osallistuu kotimaisiin showtanssin kilpailuihin  ja esiintyy seuran näytöksissä.

Ryhmään valitaan tanssijat kauden alussa pidettävissä harjoituksissa. Pääsyvaatimuksena ryhmään on vähintään yhden vuoden kokemus jostakin tanssi- tai voimistelulajista. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä vastuuvalmentajaan (larissa.nevalainen@hotmail.com).


to 18.00-19.00 Simonkallion päiväkoti

la 12.00-13.30 Viertolan koulu (Jokirannan opetuspiste)Showtanssin kilparyhmä Fira 

Ryhmä on tarkoitettu n. 13–15-vuotiaille tanssijoille. Ryhmä osallistuu kotimaisiin showtanssin kilpailuihin  ja esiintyy seuran näytöksissä.

Ryhmään valitaan tanssijat kauden alussa pidettävissä harjoituksissa. Pääsyvaatimuksena ryhmään on vähintään kahden vuoden kokemus jostakin tanssi- tai voimistelulajista. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä vastuuvalmentajaan (amira.oubajja@gmail.com).

to 19.00-20.00 Simonkallion päiväkoti

la 13.30-15.00 Viertolan koulu (Jokirannan opetuspiste)


Showtanssin kilparyhmä Aura

Ryhmä on tarkoitettu yli 15-vuotiaille tanssijoille. Ryhmä osallistuu kotimaisiin showtanssin kilpailuihin  ja esiintyy seuran näytöksissä.

Ryhmään valitaan tanssijat kauden alussa pidettävissä harjoituksissa. Pääsyvaatimuksena ryhmään on vähintään kolmen vuoden kokemus jostakin tanssi- tai voimistelulajista. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä vastuuvalmentajaan (amira.oubajja@gmail.com).

Ryhmällä on vain yksi viikkotunti, mutta lisätunteja suositellaan oman aikataulun mukaan ottamaan.

Ke 20.00-21.00 Simonkallion koulu