Tuntikuvaukset

TUNTIKUVAUKSET 2021-2022

Etsi kuvauksista mieleinen tunti. Voit kysyä lisätietoja henkilökunnalta! Ota yhteys lasten- ja nuorten vastaaviimme, cheerlajivastaavaan tai toimistoon. Yhteystiedot

Lasten ja nuorten tunnit liikuntapaikoittain

(Liikuntapaikkojen osoitteet yhteystiedot-sivulla)
Hiekkaharjun koulu

Parkour  7-10v & 9-12v ja Miniparkour 4-6v

Tunneilla harjoitellaan parkourin perusteita, voltteja, voimaliikkeitä ja hyppyjä. Harjoittelu aloitetaan yksittäisistä liikkeistä, joita yhdistelemällä tavoitellaan sulavaa ja ketterää liikkumista turvallisessa harjoitteluympäristössä. Tunti soveltuu kaikille parkourista kiinnostuneille, eikä aikaisempaa harrastustaustaa vaadita. Mukaan treeneihin tarvitset juomapullon, liikuntaan soveltuvat vaatteet ja energisen asenteen!

Miniparkourissa sovelletaan parkourharjoitteita alle kouluikäisille leikkien ja temppuratojen kautta. Pääpaino on monipuolisessa liikkumisessa ja leikkimisessä.


Parkour 7-10-vuotiaille Perjantaisin klo 17.00-17.45 Hiekkaharjun koululla.

Parkour 9-12-vuotiaille Perjantaisin klo 17.45-18.30 Hiekkaharjun koululla.

Miniparkour 4-6-vuotiaille Sunnuntaisin 10.45-11.30 Kuusikon koululla.


Miniakrobatia 4-6v  /Veera ja Nanna

Tunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita leikkien ja temppuillen. Lisäksi harjoittelemme ryhmässä toimimisen taitoja ja muiden kannustamista. Miniakrobatia on hyvä tapa aloittaa voimisteluharrastus, ja tunti antaa hyvän pohjan liikkumiselle ja tuleville harrastuksille. Mukaan tunnille tarvitsee liikkumiseen sopivat vaatteet sekä juomapullon.

Tiistaisin klo 17.15-18.00 Hiekkaharjun koululla


Akrobatia edistyneet 10-15v /Veera ja Nanna

Edistyneiden ryhmä on suunnattu voimistelua vähintään kaksi vuotta harrastaneille. Akrobatian perusteet, kuten siltakaadot, kärrynpyörät ja päälläseisonta tulee osata hallitusti ja sulavasti. Myös flikki on hyvä osata vähintään kevyellä avustuksella. Lattia-akrobatian lisäksi harjoittelemme paljon voltillista akrobatiaa sekä pari- ja ryhmäakrobatiaa, kuten nostoja ja pyramideja. Tunnin rakenteeseen kuuluu alkulämmittely, akrobatiaosuus, lihaskunto ja loppuvenyttely. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Huom. Jos haluaa treenata 2 kertaa viikossa akrobatiaa, kannattaa ilmoittautua myös akrobatia jatko -ryhmään, joka treenaa sunnuntaisin Kuusikon koululla klo 12.30-14.00.

Tiistaisin klo 18.00 – 20.00 Hiekkaharjun koululla
Ilolan koulu


Pihapelejä ja leikkejä 6-8v (Ulkona)Ilolan uudella Pihapelejä ja leikkejä -tunnilla päästään leikkimään perinteisiä pihapelejä, lasten toiveleikkejä ja tietysti nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta. Tunnilla opitaan liikkumistaitoja ja päästään harjoittelemaan ryhmässä toimimista leikkien lomassa. Tunti sopii hyvin vauhdikkaille sääntöleikkien ystäville.
Ilolassa keskiviikkoisin klo 17.00-17.45


Satutanssi 4-6 v /Ella

Satutanssitunneilla sukelletaan eri teemojen kautta tanssin maailmaan. Jokaisella tunnilla luetaan lyhyt satu tai loru, jonka aiheen mukaisesti liikutaan ja leikitään. Tavoitteena on vahvistaa perusmotorisia taitoja sekä oppia kuuntelemaan musiikkia ja liikkumaan sen mukaisesti. Satutanssitunnille tarvitsee mukaan avoimen ja aurinkoisen mielen, ennakkotaitoja ei vaadita! Satutanssiryhmä esiintyy seuran näytöksissä.


Ilolan koululla keskiviikkoisin klo 18.00 - 18.45

Huom. aikuisten Lihaskuntotunti salissa samaan aikaan
Dance4Fun 7-10 v/ Ella

Dance4Fun on Voimisteluliiton kehittämä konsepti, jonka tunneilla päästään tanssimaan eri tanssityylien mukaisesti. Tärkeintä tunneilla on hauskanpito tanssilajeille tyypillisten piirteiden oppimista unohtamatta. Dance4Fun-tunneille voi osallistua ilman aikaisempaa tanssikokemusta – tärkeintä on avoin mieli uuden oppimiselle! Ryhmä esiintyy seuran näytöksissä.

Ilolan koululla keskiviikkoisin klo 19.00 - 20.00Kuusikon koulu


Akrobatia alkeet, 7-10v / Veera ja Anne

Akrobatian alkeistunnilla harjoitellaan akrobatian perusteita, kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja päälläseisontaa. Tunti ei vaadi osallistujalta aikaisempaan kokemusta voimistelusta. Akrobatiaharjoitteiden lisäksi tunnilla leikitään, venytellään ja harjoitellaan vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Sunnuntaisin klo 11.30 – 12.30  Kuusikon koululla.

Akrobatia jatko 8-13v /Veera ja Anne

Akrobatian jatkoryhmässä syvennetään aikaisempaan osaamista. Voimistelijan tulee osata akrobatian perusliikkeet, kuten kuperkeikat ja kärrynpyörä, sekä silta. Jatkoryhmässä edetään vaikeampaan lattia-akrobatiaan sekä voltilliseen akrobatiaan osallistujien tason mukaan. Lisäksi harjoittelemme venyvyyttä, sekä voimaa ja vartalonhallintaa. Mukaan tunnille tarvitset joustavat, mieluiten ihonmyötäiset vaatteet ja juomapullon!

Sunnuntaisin  klo 12.30 – 14.00 Kuusikon koululla.

Perus- ja telinevoimistelu 7-10v /Anne ja Veera

Tunnilla harjoitellaan voimisteluliikkeitä eri telineillä ja permannolla. Harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä ja kauden aikana edetään haastavampiin liikkeisiin ryhmän tason mukaan. Tunti ei vaadi aikaisempaa harrastustaustaa voimistelusta ja soveltuu myös aloittejoille. Mukaan tunnille tarvitset  juomapullon ja sisäliikuntaan sopivat vaatteet!

Sunnuntaisin klo 14-15.30 Kuusikon koululla.


Simonkallion koulu

Showtanssi 7-9v /Larissa (syksyllä 2021 Elli)

Showtanssi yhdistelee erilaisia tanssilajeja, kuten jazz, nyky- ja discotanssia. Tunneilla harjoitellaan eri lajien tekniikkaa sekä ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelyistä, teemoittain etenevistä tanssiharjoitteista ja -sarjoista sekä venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Showtanssi on vauhdikas, monipuolinen ja hauska harrastus!

Tiistaisin klo 17.00 -18.00

Tanssillinen voimistelu alkeet yli 7v/Larissa (Syksyllä 2021 Elli)

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista, venyttelyistä ja erilaisista leikeistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen. Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!

Tiistaisin klo 18.00 -19.00
Tanssillinen voimistelu  jatko yli 10v /Larissa (Syksyllä 2021 Elli)

Tanssillinen voimistelu on laji, jossa tanssi ja voimistelu yhdistyvät sulavaksi ja virtaavaksi, ilmaisulliseksi liikkeeksi. Tunneilla harjoitellaan perusvoimistelutaitoja, kuten kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä rytmisyyttä, ilmaisua ja musiikin tulkintaa. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, teemoittain etenevistä voimisteluharjoitteista ja  venyttelyistä. Kauden aikana harjoitellaan esitys seuran näytökseen.  Tanssillinen voimistelu on innostavaa, kehittävää ja hauskaa!

Tiistaisin klo 19.00 -20.00
Showtanssi alkeet yli 9v /Amira ja Laura

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn  (usein jonkun leikin), vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunti sopii vasta-alkajille sekä jo vähän harrastaneille. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin. 

Keskiviikkoisin klo 18.00 - 19.00

Diskotanssi yli 10v /Amira

Diskotanssi on vauhdikas tanssilaji. Tunneilla harjoitellaan hyppyjä, piruetteja ja muita diskotanssiin sopivia temppuja. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. 

Keskiviikkoisin klo 19.00 – 20.00


Puistokulman alasali

Showtanssi jatko yli 10v/Amira

Showtanssi on tanssi, joka sisältää  erilaisia tanssilajeja kuten street-, disco-, ja jazztanssia. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, vaihtelevasti tekniikkaharjoituksia sekä tanssisarjoja. Tunnilla voi olla tossuilla tai paljain jaloin. Tunti sopii jo aiemmin tanssia harrastaneille. Jos olet epävarma jatkotasolle siirtymisestä, niin laita viestiä ohjaajalle (amira.oubajja@gmail.com) tai toimistolle.

Keskiviikkoisin klo 16.45 - 17.45Perheliikunta / Aikuinen lapsen tukena


Simonkallion koulu                                                                                                            

Perheliikunta 1-3 v /Minna   

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä iloisesti osin ryhmän mukana osin omaan tahtiin. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja leikin kautta eteneviä tuokioita, jotka kehittävät monipuolisesti lasten motoristia että vuorovaikutus taitoja. 

Maanantaisin klo 17.00 – 17.45

Perheliikunta 3-6 v /Minna   

Ohjattua toimintaa, jossa aikuinen ja lapsi liikkuvat yhdessä. Teemme erilaisin teemoin liikuntaratoja, ohjattuja liikuntaleikkejä sekä musiikkiliikuntatuokioita. 

Maanantaisin klo 18.00 – 18.45


Cheerleading-joukkueet 


Lue cheerleading joukkueista lisää alla olevasta linkistä.

https://www.tikkurilannaisvoimistelijat.com/lapset-ja-nuoret/cheerleading-kilpailu/


Showtanssin kilparyhmät

Huom. Showtanssin kisaryhmiin ei avointa ilmoittautumista vaan niihin ilmoittautuvat ryhmiin valitut ilmoitettuna ajankohtana.


Lue showtanssin kisaryhmistä lisää alla olevasta linkistä.

https://www.tikkurilannaisvoimistelijat.com/lapset-ja-nuoret/showtanssin-kisaryhma/